Dreptul de retragere din contract

«Retragerea din contract» se refera la dreptul tau legal de a renunta la comanda plasata prin efectuarea unui retur de marfa. Acest aspect este reglementat prin legislatia in vigoare, Ordonanța de Urgența nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor la distanța. Poti beneficia de acest drept legal daca sunt indeplinite conditiile de mai jos.

Returul se poate face in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care ai intrat in posesia comenzii, fara a fi nevoit sa justifici decizia de retragere. In acest caz, te rugam sa ne aduci la cunostinta decizia ta, trimitand un e-mail la adresa medical@lecouturier.ro

Perioada de 14 zile de retur se aplica persoanelor fizice si juridice.

Pentru derularea procedurii de retur este obligatorie completarea formularului de retur care poat fi descaracat de AICI sau poate fi solicitat prin email la adresa medical@lecouturier.ro. Te rugam sa te asiguri ca la completarea acestui formular ne furnizezi corect si complet urmatoarele informatii:

Motivul pentru care returnezi marfa, in cazul in care doresti sa-l completezi («Motiv Returnare»)

Contul IBAN in care urmeaza sa viram contravaloarea marfurilor returnate,

Semnatura ta si data completarii la partea de jos a documentului.

Dorim sa te atentionam ca returnarea produselor catre medicalcouturier.ro neinsotite de formularul de retur completat corect si lizibil, ori necompletarea tuturor informatiilor solicitate, poate atrage dupa sine intarzieri in timpul de procesare a returului, respectiv de rambursare a contravalorii produselor. 

In cazul in care returnezi o pereche de pantofi, acestia trebuie ambalati in cutia lor originala. Daca obiectul returului este un articol de imbracaminte sau un accesoriu, acestea trebuie insotite de etichetele originale ale producatorului. Daca articolul de imbracaminte pe care il returnezi include si un accesoriu (exemplu: o bluza ce include un colier), te rugam sa le trimiti pe amandoua, asa cum au fost livrate initial. Atat produsele, cat si ambalajele originale trebuie returnate la nivelul de calitate la care au fost primite, fara a fi suportat deteriorari ulterioare sau fara a fi fost purtate.

Foarte important: pentru a putea respecta cerintele procedurii de retur, te rugam sa pastrezi atat ambalajele si etichetele originale ale produselor, cat si documentele ce au insotit comanda (factura ) pentru o perioada de 14 de zile calendaristice de la data receptionarii comenzii, pentru eventualitatea in care, ulterior, in acest interval de timp, decizi sa faci un retur de marfa.

Introdu factura si formularul de retur in cutia in care se afla produsul de returnat, cu respectarea cerintelor de mai sus. Nu aplica pe ambalajele originale ale produselor, in mod special pe cutiile pantofilor,  banda adeziva sau alte materiale similare,  deoarece calitatea ambalajelor va fi afectata. Asigura ambalajul original prin introducerea lui intr-o alta cutie / punga de transport, dupa caz. Sigileaza bine coletul.

Costurile de livrare ale retururilor de marfa sunt suportate de tine, atunci cand: marimea produsului a fost gresit aleasa sau te-ai razgandit in ceea ce priveste alegerea facuta (produs, model, culoare). In aceasta situatie, vei contacta  firma de curierat rapid pentru efectuarea returului si vei plati transportul coletului la destinatie.

Pentru situatiile in care produsul/produsele livrate catre tine prezinta defecte imputabile producatorului sau vanzatorului, te rugam sa ne contactezi pentru a ne aduce la cunostinta problemele existente si sa ne transmiti poze relevante privind defectele identificate la adresa de e-mail medical@lecouturier.ro. In acest caz, iti vom trimite curierul pentru ridicarea coletului si vom plati transportul lui la destinatie. Daca este vorba despre un retur integral al comenzii (returnarea tuturor articolelor comandate) si soliciti restituirea contravalorii ei, medicalcouturier.ro iti va restitui si costul aferent livrarii initiale a comenzii. Daca efectuezi un retur partial (returnezi doar o parte din articolele comandate) si soliciti restituirea contravalorii aferente, medicalcouturier.ro  va plati doar valoarea produsului returnat, nu si costul transportului initial.

In vederea returnarii marfurilor, foloseste serviciile unei firme de curierat rapid.  Adresa la care se returneaza produsele cumparate de pe medicalcouturier.ro/contact/ si care se regaseste si pe formularul de retur este:

Calea Calarasi, nr 155, Sector 3, Bucuresti, cod postal 030614 Romania.

Restituirea contravalorii produselor returnate se face intr-un interval de 14 zile calendaristice de la data la care am receptionat și verificat produsele. Rambursarea sumei se face prin virarea acesteia în contul indicat de tine in formularul de retur, in cazul in care ai achitat comanda ramburs sau direct in contul asociat cardului tau, atunci cand ai efectuat plata comenzii online. Daca sunt intarzieri in procesul de rambursare a sumelor aferente platilor online, te rugam sa verifici acest lucru si cu banca emitenta a cardului tau. Se va rambursa doar valoarea produselor, fără costurile de trasport.

BUNURI/SERVICII pentru care nu se asigura dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract urmatoarele:

-contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator;

-furnizarea de Bunuri si/sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care Vanzatorul nu le poate controla si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

-furnizarea de Bunuri confectionate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;

-furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

-furnizarea de Bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de Cumparator;

Inlocuirea produsului achizitionat online in magazinul fizic 

In cazul in care doresti sa schimbi un produs achizitonat online, poti face in  magazinul nostru situat in Calea Calarasi, nr 155, Sector 3, Bucuresti, cod postal 030614 Romania., atunci cand produsul fie are un defect de fabricatie, fie nu corespunde ca marime sau culoare. Schimbul se poate face si cu un produs diferit, de aceeasi valoare sau de valoare mai mare, In cazul in care acesta este mai scump se va achita diferenta. Necesita o programare in prealabil.

Inlocuirea produsului achizitionat online intr-un magazin din retail se poate face in interval de 30 de zile calendaristice de la data la care ai primit comanda, cu conditia ca acesta sa nu fi fost purtat sau deteriorat, sa aiba atasate etichetele de producator si orice posibil accesoriu cu care a fost livrat, precum si ambalajul original. De asemenea, trebuie sa prezinti in magazin factura fiscala aferenta comenzii online.